Туристически информационен център

Дата на публикуване: 25.08.2017 15:01

Бирен фест

 

Рок групите "АСПЕКТ" и "Lyrex" взривиха Бирения фест, който се проведе на централния плаж в К.К. "Шкорпиловци" като част от Националната седмица на морето.
Много настроение, добра музика и безплатна бира за всички участници в игрите белязаха двучасовия концерт на рокаджиите.
Варненската група "Lyrex" наблегна на рок кавъри на класически и модерни поп изпълнители, а "АСПЕКТ" - на български парчета от авторския си албум.
Организатори на бирфеста са община Долни чифлик, НЧ "Изгрев 1919" - гр. Долни чифлик и НЧ "Пробуда 1962" - с. Шкорпиловци.


Галерия снимки


Гермето

 

37 индивидуални изпълнители и 10 фолклорни състава взеха участие в XVIII събор на ваяшките и други народни певци и свирачи "Гермето". И тази година в него се включиха чуждестранни музиканти - ваяци от Украйна. Съборът има конкурсен характер и право на участие в него имаха изпълнители на народни инструменти, както и певци изпълняващи необработен, автентичен фолклор от ваяшката и други етнографски групи в България.

Галерия снимки


Нептунова вечер

 

Малки и големи посрещнаха бог Нептун и свитата му във вече станалата традиционна "Вечер на Нептун" в К.К. "Шкорпиловци". Игри с публиката, песни и танци донесоха много настроение на присъстващите, а гвоздеят в програмата от подводното царство на бог Нептун бе т.н. "кръщене" - след като бяха "отвличани", участниците получаваха нови кръщелни свидетелства с морски имена.

Галерия снимки


Плажен волейбол

 

Детски турнир по плажен футбол „Социализация на децата от домовете без родителски грижи чрез спорта“ се проведе за десета юбилейна година в КК „Шкорпиловци“. Инициативата е част от "Националната седмица на морето - Шкорпиловци 2017".

Галерия снимки


Плажен футбол

 

ФК "Русе" се класира на първо място в турнира по плажен футбол „Социализация на децата от домовете без родителски грижи чрез спорта“, който се проведе в КК „Шкорпиловци“. Второто място зае отбора от Старо Оряхово ФК "Камчиец", а трети останаха децата от ФК "Ферион" - София. ФК "Черноморец" - Балчик и ФК "Юнак" - Варна останаха съответно на четвърто и пето място.

Приз за феърплей отбор получи ФК "Черноморец" - Балчик.

Бяха раздадени и индивидуални награди - за най-добър вратар бе отличен Венцислав Томов от ФК "Камчиец" - Старо Оряхово, а Николай Велинов от ФК "Ферион" - София бе определен за най-полезен футболист.

Наградите бяха връчени от кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова и председателя на Комисията по плажен футбол в БФС Валентин Заяков.

Галерия снимки


Плажна борба

 

11 отбора от цялата страна се включиха в турнира по плажна борба, който се проведе в К.К. "Шкорпиловци". Спортната проява е част от Националната седмица на морето, която се състои в момента в курорта.

Участниците, в категории от 28кг - 71+кг си поделиха над 100 медала.

Галерия снимки


Принцеса на морето

 

Чаровни момичета и момчета се бориха за титлата "Принц и принцеса - Шкорпиловци 2017". Право на участие в конкурса имаха деца на възраст от 4 до 12 години, разпределени в 3 възрастови групи - от 4 до 6 години, от 7 до 9 години и от 10 до 12 години. Състезанието се проведе в два тура. В първия участниците дефилираха в спортно-елегантен стил, а във втория бяха с официални облекла.

Галерия снимки


Рисунка на асфалт

 

Над 20 деца се включиха в инициативата "Рисунка на асфалт", която се проведе в село Шкорпиловци.

Галерия снимки


Потърсете в сайта