Побратимени градове
ОСП "Благоустройство и озеленяване"
Новини
45 години от обявяването на Долни чифлик за град
03.09.2019

Уважаеми жители на община Долни чифлик,

На 4 септември 2019 г. – сряда, от 18,30 ч. на площада пред Народно читалище „Изгрев – 1919“ в гр. Долни чифлик ще се проведе КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „СТРАНДЖА“. Концертът е в рамките на тържествата по повод навършването на 45 години от обявяването на Долни чифлик за град.
Заповядайте!
Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” е създаден през 1965 г. с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиранена музикалния, песенен, танцов, словесен и обреден фолклор от Югоизточна България.
Ансамбълът е съставен от три основни формации: женски хор на основата на открито народно пеене, солисти, оркестър от народни инструменти и смесен танцов състав.
В репертоара му са включени десетки танцови постановки, солови, хорови и оркестрови произведения. В него присъстват танци и песни от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България. Особено внимание се обръща на пресъздаването на фолклора и народните обичаи от Странджанския край. Емблематичен е танцът „Нестинарка“- хореография на Методи Кутев, музика - Христо Тодоров и проф. д-р Стефан Чапкънов.
Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” е изнесъл над 7000 концерта у нас и в чужбина.


Потърсете в сайта

 

 
Топъл обяд в община Долни чифлик
Проверка на задължения за местни данъци и такси
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъците, поддържане на чистотата