Побратимени градове
Архивен фонд
Новини
12 октомври – Ден на българската община!
12.10.2017


Един нов празник се утвърди в националния културен календар – почти две десетилетия 12 октомври се отбелязва в цялата страна като Ден на българската община.

Нека на тази дата помислим за хората, които олицетворяват най-близкото до гражданите ниво на демократичното управление. Облечени с власт, но близо до всеки от нас – „видими“ на улицата, в магазина, на площада. Да оценим ежедневните им усилия да отговорят на високите ни изисквания за по-уредени и уютни населени места, за повече и по-качествени услуги, за повече възможности за нас и нашите деца.

И ако не винаги сме доволни от постигнатото, да помислим, че силното местно самоуправление означава и активно гражданско участие и отговорност за успешни решения.

Скъпи общинари, огромна благодарност за Вашия всеотдаен труд, за стремежа Ви да надграждате, да се учите и да служите на интересите на местните общности!

Бъдете живи и здрави, целеустремени и борбени, позитивни и уверени! Бъдете носители на демократичните ценности и човещината, на инициативността и упорития труд! Бъдете гарант на европейското бъдеще на нашите градове и села!

Честит празник!

Потърсете в сайта

Топъл обяд в община Долни чифлик
Проверка на задължения за местни данъци и такси
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъците, поддържане на чистотата